Het grasland achter de stal is veel schoner door luchtwasser

Dhr. en Mevr. Van Heerikhuizen zijn sinds 2005 eigenaar van een pluimveebedrijf en wilden na een aantal succesvolle jaren hun bedrijf uitbreiden. Om te voldoen aan de EU regelgeving kochten Dhr. en Mevr. Van Heerikhuizen een Biologische luchtwasser.

Van Heerikhuizen
Van Heerikhuizen Pluimveehouder in Lunteren, Nederland

Reductie van ammoniak, fijnstof en geur

Met de EcoFriend biologische luchtwasser zijn meneer en mevrouw Van Heerikhuizen in staat om ten minste 70% van hun ammoniak emissie te reduceren. Ook de vermindering van fijn stof en geur heeft een positieve invloed op de omgeving. De heer Heerikhuize: ‘’Het grasland achter de stal is veel schoner nadat we de luchtwasser hebben geplaatst. Het gras was altijd wit van het stof uit de stal. Nu is het grasland weer groen’’. De luchtwasser biedt een uitstekende oplossing voor het verminderen ammoniak, fijn stof en geur.

Oplossing voor lucratieve mestafzet

Meneer en mevrouw Van Heerikhuizen hebben ook het mestdroogsysteem Classic aangeschaft voor het efficiënt drogen van mest. Droge mest heeft veel minder gewicht dan natte mest en is daardoor veel goedkoper om af te voeren. Voor Van Heerikhuizen werd het droge mest zelfs een verdienste. Meneer Van Heerikhuizen: ‘’ De verwijdering van natte mest is duur. Daarom hebben we besloten om een mestdroogsysteem aan te schaffen. Nu ontvangen we zelfs geld in plaats van dat we moeten betalen.’’  Het mestdroogsysteem Classic droogt mest in alle seizoenen met minimale energiekosten. Het systeem bereikt een droogstofgehalte van 85% en vermindert fijn stof met 30%.  

Meer informatie Neem contact op met één van onze specialisten +31 (0)342 427 000

Referentie details

Locatie:Lunteren, Nederland
  • Prachtige boerderij van familie Van Heerikhuizen Prachtige boerderij van familie Van Heerikhuizen
  • EcoFriend biologische luchtwasser maakt spaarzaam gebruik van water en energie EcoFriend biologische luchtwasser maakt spaarzaam gebruik van water en energie
  • Bacteriën in de filterpakketten van de EcoFriend biologische luchtwasser absorberen ammoniak. Bacteriën in de filterpakketten van de EcoFriend biologische luchtwasser absorberen ammoniak.
  • De EcoFriend biologische luchtwasser is eenvoudig te onderhouden. De EcoFriend biologische luchtwasser is eenvoudig te onderhouden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

© 2021 Jansen Poultry Equipment