Perfect ingerichte moederdierenstal

De heer en mevrouw Van Haeren zijn eigenaar van een nieuwe perfect ingerichte stal voor moederdieren. De stal is ingericht op succesvolle productie van broedeieren.

Van Haeren
Van Haeren Pluimveehouder in Wehl, Nederland

Tijdens het ontwikkelen van de stal is onder andere gekeken naar diergedrag, efficiënte arbeidsmethoden en optimale ventilatie. Van Haeren had al twee stallen staan. De nieuwe stal voegt nog eens 16.000 dierplaatsen toe aan de reeds bestaande dierplaatsen. Bekijk de foto’s voor een goede impressie.

Meer informatie Neem contact op met één van onze specialisten +31 (0)342 427 000

Referentie details

Locatie:Wehl, Nederland
 • De heer en mevrouw Van Haeren De heer en mevrouw Van Haeren
 • Hanen en hennen hebben gescheiden voerlijnen. Hanen en hennen hebben gescheiden voerlijnen.
 • Door toepassing van lierbuizen zijn alle drink- en voerlijnen oplierbaar. Door gevan lierbuizen zijn alle drink- en voerlijnen oplierbaar.
 • Legnesten bieden een beschutte en comfortabele omgeving voor hennen om hun eieren te leggen. De hoge standaard voor kwaliteit en hygiëne verzekert eerste klas eieren met een hoge broedpercentage. Roosters bieden comfort en en goede ondersteuning aan poten en laten mest gemakkelijk door. Mest valt op de onderliggende mestband. Regelmatig verwijderen van mest zorgt voor een verbeterd stalklimaat en gezondheid van de dieren. Legnesten bieden een beschutte en comfortabele omgeving voor hennen om hun eieren te leggen. De hoge standaard voor kwaliteit en hygiëne verzekert eerste klas eieren met een hoge broedpercentage. Roosters bieden comfort en en goede ondersteuning aan poten en laten mest gemakkelijk door. Mest valt op de onderliggende mestband. Regelmatig verwijderen van mest zorgt voor een verbeterd stalklimaat en gezondheid van de dieren.
 • Dubbel kantelbare dakplaten van het Premium+ legnest laten eenvoudig onderhoud en reiniging toe. Dit is een belangrijk onderdeel in het schoon en hygiënisch houden van het legnest. Niet alleen het nest is goed toegankelijk maar ook de eierband aan de achterkant van het legnest. Dubbel kantelbare dakplaten van het Premium+ legnest laten eenvoudig onderhoud en reiniging toe. Dit is een belangrijk onderdeel in het schoon en hygiënisch houden van het legnest. Niet alleen het nest is goed toegankelijk maar ook de eierband aan de achterkant van het legnest.
 • Een uniek mestbandsysteem draagt bij aan hygiëne en een goed stalklimaat. Het enkele mestbandsysteem rolt op waardoor de vloer onder de band vrij komt voor reiniging. Mest wordt dankzij de mestband uit de stal verwijderd. Een uniek mestbandsysteem draagt bij aan hygiëne en een goed stalklimaat. Het enkele mestbandsysteem rolt op waardoor de vloer onder de band vrij komt voor reiniging. Mest wordt dankzij de mestband uit de stal verwijderd.
 • Het FlexBelt transport systeem transporteert broedeieren veilig naar de centrale inpaklocatie. Het systeem heeft speciale dragers die de eieren met zorg behandelen. De kwaliteit van de eieren blijft behouden. Dit heeft positieve invloed op het broedpercentage. Het FlexBelt transport systeem transporteert broedeieren veilig naar de centrale inpaklocatie. Het systeem heeft speciale dragers die de eieren met zorg behandelen. De kwaliteit van de eieren blijft behouden. Dit heeft positieve invloed op het broedpercentage.
 • Bij de centrale inpaklocatie worden eieren zorgvuldig ingepakt door het HatcheryPacker systeem. Het systeem plaatst eieren zeer zorgvuldig met een perfecte puntzetting in broedramen door gebruikt te maken van zuignappen. Bij de centrale inpaklocatie worden eieren zorgvuldig ingepakt door het HatcheryPacker systeem. Het systeem plaatst eieren zeer zorgvuldig met een perfecte puntzetting in broedramen door gebruikt te maken van zuignappen.
 • Voerhoppers op de plafondverdieping verzekeren een goede verspreiding van voer. Alle voerlijnen worden voorzien van voldoende voer. Silo's zorgen voor de toevoer van voer in elke hopper. Voerhoppers op de plafondverdieping verzekeren een goede verspreiding van voer. Alle voerlijnen worden voorzien van voldoende voer. Silo's zorgen voor de toevoer van voer in elke hopper.
 • Mevr. en Mr. Van Haeren kozen voor een efficiënte methode van ventileren d.m.v. plafondventilatie. Frisse buitenlucht wordt aan beide zijden van de stal aangezogen en verdeeld over de hele plafondverdieping. Vervolgens worden alle dieren voorzien van verse lucht dankzij luchtinlaten op diverse plaatsen in het plafond. De hele stal is voorzien van vers en gezond lucht. Mevr. en Mr. Van Haeren kozen voor een efficiënte methode van ventileren d.m.v. plafondventilatie. Frisse buitenlucht wordt aan beide zijden van de stal aangezogen en verdeeld over de hele plafondverdieping. Vervolgens worden alle dieren voorzien van verse lucht dankzij luchtinlaten op diverse plaatsen in het plafond. De hele stal is voorzien van vers en gezond lucht.
 • Een onderdrukkamer met acht energie-efficiënte ventilatoren bevindt zich aan het uiteinde van de stal. Een apparte kamer voor de afvoer van verzadigde lucht zorgt ervoor dat dit lucht niet vermengd kan worden met verse lucht. Een onderdrukkamer met acht energie-efficiënte ventilatoren bevindt zich aan het uiteinde van de stal. Een apparte kamer voor de afvoer van verzadigd lucht zorgt ervoor dat dit lucht niet vermengd kan worden met verse lucht.
 • Een luchtwasser is niet nodig dankzij het Mestdroogsysteem Compact. Dit systeem reduceert de emissie van ammoniak door het snelle droogproces van mest. Daarnaast verbruikt het systeem minimaal energie wat ook ten goede komt aan het milieu. Een luchtwasser is niet nodig dankzij het Mestdroogsysteem Compact. Dit systeem reduceert de emissie van ammoniak door het snelle droogproces van mest. Daarnaast verbruikt het systeem minimaal energie wat ook ten goede komt aan het milieu.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

© 2021 Jansen Poultry Equipment