Eieren gelegd in legnesten van Jansen Poultry Equipment hebben bij verre na de beste kwaliteit.

Twee compleet nieuwe stallen voor leghennen zijn gebouwd in Piegaro, Italië. Ferdinandi, eigenaar van moederdierenstallen en voormalig inkoper in de handel van broedeieren, is eigenaar van beide stallen.

Ferdinandi
Ferdinandi Pluimveehouder in Piegaro

Ferdinandi had de voorkeur voor een pluimveehuisvestingssysteem van Jansen Poultry Equipment.
Ferdinandi: ‘’als voormalig inkoper van broedeieren heb ik de ervaring dat eieren gelegd in legnesten van Jansen Poultry Equipment bij verre na de beste kwaliteit hebben. Dit is hoofdzakelijk de reden waarom ik een systeem van de Nederlandse leverancier wou’’. Eurotunnels, dealer van Jansen Poultry Equipment systemen, begeleidde het project van Ferdinandi.

Beide stallen zijn voorzien van een geïntegreerde betonplex vloer die de stal in twee etages verdeeld. Elke etage is voorzien van het Comfort 2 volièresysteem. Dit systeem bestaat uit diverse etages en biedt goed overzicht  op de leghennen wat inspectie eenvoudiger maakt. Hennen bewegen door het hele systeem en de LayMaxx legnesten zijn zeer toegankelijk. Deze nesten bieden de hennen een perfecte omgeving om ongestoord eieren te leggen. Het AutoShov strooiselverwijdersysteem verwijdert overtollig strooisel en houdt zo het strooiselniveau laag.

De MultiFlex Elevator en de FlexBelt eiertransportsystemen transporteren eieren veilig van de eierband uit het Comfort 2 systeem naar de centrale inpaklocatie. Hier verwerkt de FarmPacker eierpakker de eieren in de trays en zorgt de Cobot palletiseerrobor dat de trays nauwkeuring opgestapeld worden. De kwaliteit van de eieren blijft behouden.

Ferdinandi zocht een arbeidsefficiënte manier voor het afvoeren van mest uit de stal. Dit is mogelijk gemaakt door volledig automatische afvoering zonder handmatige activering. Mest uit de stal wordt naar het mestdroogsysteem Compact getransporteerd. Dit systeem droogt mest snel en efficiënt met spaarzaam gebruik van energie.

Pluimveespecialist Jan van den Brink begeleidde Ferdinandi met de start van de koppel. Hij zorgde dat alle belangrijke factoren verantwoordelijk voor de prestaties van de leghennen in orde waren. Na een aantal weken zal hij Ferdinandi nog een bezoek brengen om de productieproces te bekijken eventueel bij te sturen waar nodig. Het bezoek van Jan is onderdeel van de Pluimvee Management service dat Jansen Poultry Equipment aanbiedt.

Meer informatie Neem contact op met één van onze specialisten +31 (0)342 427 000

Referentie details

Locatie:Piegaro
 • Bouw van twee pluimveestallen
 • Tekening van het volièresysteem Tekening van het volièresysteem
 • Bouw van het Comfort 2 volièresysteem Bouw van het Comfort 2 volièresysteem
 • Opklapbare plateaus komen van pas tijdens het onderhoud aan het systeem Opklapbare plateaus komen van pas tijdens het onderhoud aan het systeem
 • Comfort 2 volièresysteem met LayMaxx legnesten Comfort 2 volièresysteem met LayMaxx legnesten
 • LayMaxx legnesten bieden hennen een aantrekkelijke omgeving om eieren te leggen. LayMaxx legnesten bieden hennen een aantrekkelijke omgeving om eieren te leggen.
 • Centrale eierverwerkingslocatie met FarmPacker eierinpakker en de Cobot eiertrays verwerkingssysteem. Centrale eierverwerkingslocatie met FarmPacker eierinpakker en de Cobot eiertrays verwerkingssysteem.
 • FarmPacker eierinpakker
 • Leghennen zijn in de stal gearriveerd Leghennen zijn in de stal gearriveerd
 • Leghennen hebben gemakkelijk toegang tot de verschillende etages van het Comfort 2 volièresysteem Leghennen hebben gemakkelijk toegang tot de verschillende etages van het Comfort 2 volièresysteem
 • Mestdroogsysteem Compact Mestdroogsysteem Compact
 • Mestdroogsysteem Compact droogt mest snel en maakt efficiënt gebruik van energie. Mestdroogsysteem Compact droogt mest snel en maakt efficiënt gebruik van energie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

© 2021 Jansen Poultry Equipment