09mei

Open dag familie Romijn

Op donderdag 23 mei van 15.00 tot 20.00 uur bent u van harte welkom om de nieuwe biologische opfokstal van de familie Romijn te komen bezichtigen.

In samenwerking met Jansen Poultry Equipment is een geheel nieuw opfoksysteem ontwikkeld. Het eerste koppel is inmiddels succesvol opgefokt.

Het NivoMaxx opfoksysteem traint hennen in het springen en vliegen en houdt daarbij rekening met de ontwikkeling van de hen. De lierplateaus en drinklijnen zijn eenvoudig aan te passen aan de leeftijd en grootte van de jonge hennen. De jonge hennen kunnen de scharrelruimte goed bereiken, omdat de afstand vanaf het midden van het roosteroppervlak tot de opstaproosters beperkt is. Doordat het systeem een geïntegreerde mestband heeft en de zijkanten opklapbaar zijn, mag het totale vloeroppervlak als leefoppervlak geteld worden. Hierdoor is het mogelijk om meer hennen in de stal te houden. Door het gebruik van gaasroosters voor de kantelplateaus is er een goed overzicht op de kuikens.

Verder zijn onder andere de volgende systemen te zien in de stal:

– Warmtewisselaar met verwarming
– Verwarming via mestbandbeluchting
– Putloze mestband
– Verduisterbare dakramen
– Daglichtplaten in de wintergarden

 

Bezoekersadres

Familie Romijn
Wesselseweg 90
3771 PD Barneveld

 

Let op! In verband met de vogelgriep problemen in België, nemen wij uit voorzorg extra maatregelen wat betreft hygiene. Gelieve hier rekening mee te houden.

Wij vragen u vriendelijk om niet in bedrijfskleding te komen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

© 2020 Jansen Poultry Equipment