Over ons

VDL Jansen (tot 2022 Jansen Poultry Equipment) werd in 1986 opgericht door de heer A.H. Jansen voor de ontwikkeling en productie van het eerste automatische legnesten. Door kennis van techniek en pluimvee wist meneer Jansen het meest gewaardeerde legnest te ontwikkelen. Tegenwoordig leveren wij een groot assortiment pluimveesystemen en zijn we uitgegroeid tot een florerend internationaal bedrijf. Sinds 1 oktober 2020 is Jansen Poultry Equipment onderdeel van VDL Groep en per 1-1-2022 gaan wij verder onze nieuwe naam VDL Jansen.

Combinatie van pluimvee én techniek voor het beste resultaat

De huidige visie van VDL Jansen is nog steeds dezelfde als waar het bedrijf mee begon in 1986. Optimale productie resultaten staan niet los van gedrag, leefgewoonten en gezondheid van dieren. Kennis van techniek en pluimvee worden bij de ontwikkeling van nieuwe systemen optimaal benut. Productontwikkeling gaat gepaard met onderzoek en intensieve samenwerking tussen pluimveespecialisten en technische ontwikkelaars.

Innovatie en klantgerichtheid

Ons uiteindelijke doel is klanten te voorzien van systemen die hen in staat stellen optimale productieresultaten te behalen. Dit doen wij door constant op zoek te zijn naar nieuwe, betere en efficiëntere systemen en oplossingen. De klant is hierdoor altijd verzekerd van de nieuwste en efficiëntste technieken die het productieproces vergemakkelijken en verbeteren. Ook persoonlijk advies en ondersteuning voor, tijdens en na de aanschaf van pluimveesystemen, behoren tot de klantgerichte aanpak van VDL Jansen. Doordat wij onze systemen zelf ontwikkelen en produceren kunnen wij flexibel inspelen op de wensen van onze klant.

Kwaliteitswaarborg

Systemen van VDL Jansen staan bekend om hun kwaliteit en degelijkheid. Het hele proces van ontwikkeling tot eindproduct hebben wij in eigen beheer. Op deze manier kunnen wij optimaal inspelen op de wensen van de klant en hebben wij oog op het kwaliteitsbeheer van onze producten. Een ander belangrijk aspect in het kwaliteitsbeheer is het gebruik van uitsluitend hoogwaardige materialen en het toepassen van duurzame en solide constructies.

VDL Groep

VDL Groep is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto's. In totaal maken 104 werkmaatschappijen verspreid over 20 landen en met bijna 17.000 medewerkers deel uit van dit familiebedrijf.

Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven begeleidt VDL Groep haar werkmaatschappijen die zelfstandig functioneren en resultaatverantwoordelijk zijn. Deze unieke structuur van kleine bedrijven zorgt ervoor dat de bedrijven tezamen, ieder vanuit hun eigen specialismen, een sterk team vormen. Een team dat continuïteit en flexibiliteit biedt.

Op het terrein van toeleveringen is VDL toonaangevend in metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling. Onder de divisie autoassemblage valt het produceren van personenauto’s voor derden. De busdivisie bestaat uit chassis & chassis modules, touringcars, openbaarvervoerbussen, mini- & midibussen, speciale voertuigen en gebruikte bussen. De divisie eindproducten is veelomvattend: veersystemen voor de automotive industrie, warmte-, koel- en luchttechnische installaties, productie-automatiseringssystemen, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, systemen voor de agrarische sector, zonnebanken, dakkoffers, containerhandlingsystemen, sigaren- en verpakkingsmachines, componenten voor bulkhandling en afzuiginstallaties en systemen voor explosie- en brandbeveiliging.

VDL Groep heeft een vlakke organisatiestructuur met korte beleidslijnen. Er is permanente aandacht voor het versterken van de bestaande no-nonsense cultuur, waarin een informele, persoonlijke en open communicatie de boventoon voert. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door het gemeenschappelijk VDL-motto:

‘Kracht door samenwerking’.